I see . I hear . I experienced . And I wrote this.

Friday, November 26, 2010

Thursday, November 25, 2010

off to Sg.Chongkak~

salam,,
off to Sg.Chongkak td,,
with yana,alip(her bf) n also adah,,
picnic kt sana,,
BEST SANGAT!!,,
suasana yg sangat mendamaikan,,
n tenang,
tgk budak2 mandi,
ase nak join je,
tp x bwk baju lebih pon,,
but  sokey,
next time nk g camping plak kt sane,,
with whom??
ermm x pkr lg,,
hehe,,

snap kt Sg.Chongkak td:

Hepi,,=]

Tumbuh-tumbuhan,,

candid dari Adah




Adah di balik pokok,,

Dua gmbr yg memanjang nie gune panoramic view mode..

senyum...

Another candid from adah




Then singgah JUSCO kt Cheras Selatan,sempat la beli mende alah kt bwh nie,,






J.CO DONUT (walau bagaimana pun,Big Apple tetap di hati)


p/s:thanks a lot yana!luv you lah!
beli brg2 untk camping,off to Ulu Yam 27 nov nie,,
nanti i update cite kt Ulu Yam plak ye,,
rase mcm nk tido je kt Sg.Chongkak td,
btw yana,ur cooking so delicious =]

Sunday, November 21, 2010

tag =]

sbb kn de org tag, so jwb la soklan2 cepumas nie..saksikanlh jwpn2nye,,=]
 
1. apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
-laptop,henpon,sim kad( aku x ingat no org,so kalo hlg mmg haru),dompet,buku2 n mende yg aku beli sendiri la,,mmg syg lebih la,

2. benda terakhir yang korang beli guna duit korang sendiri?
- mcm2,,hiking beg,henpon,jeans..
 
3. dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan dan tema perkahwinan korang nanti?
kt umah opah,,umah aku kecik,,x besh wat mjls kt situ,,tema?ala2 simple2 jela,,yg plg penting x mmbzr duet aku,,

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
- xkowt,,msh mencari "prince charming" itu,,

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
- aku jenis yg setia,,so as long as ktorg bersame,for the rest of my life la,,
 
6. dimana korang selalu jumpa kekasih korang?
- ntah la,,no comment

7. novel / buku /majalah yang terakhir korang beli?
- ermm Nur,Dara n Remaja kot,,

8. apakah nama penuh korang?
-NUR AFIQAH BT HUNAIN,,org slalu gntikn K ngan Q kt name aku,,n name ayah aku mmg org slalu x reti eja,,hehe,,

9. antara mak dan ayah, yang manakah korang lebih mesra?
-mak,,everything  i share with her,,

10. namakan orang yang btol2 nak jumpa dalam hidup korang?
-ntah la, my future hubby kot,,
 
11. adakah korang basuh baju sendiri?
- slalu mesin yg basuhkan,,kdg2 je gune tgn,,

12. dimanakah tempat betol2 korang nak pergi?
- Mekah for sure,,Sabah,Korea,Itali
 
13. pilih salah satu. peluk atau cium?
- peluk
 
14. 5 benda yang korang sangat2 sayang dalam hidup korang?
- henpon,dompet,laptop,Quran sbb mak aku beli
-tiket bus Transnasional(destinasi rahsia)
-hadiah2 birthday
-buku2,,buku biodata pon syg tau
-kalo org kira benda x?family n semua2 insan yg aku syg n yg syg aku

15. lagu yang korang paling suka dan slalu dengar?
- since smlm aku suke dgr lagu Count on Me,Bruno Mars,,aku jenis yg lyn lagu2 best,,x kisah genre pe,,

16. bila tarikh lahir korang dan katne korang sambut tahun lepas?
- 4 November 1991,,i luv sgt trkh nie..x sambut pon even kt umah,,kalo tnye taun nie msti aku lg smgt nk ckp,,hehe,,

17. 6 orang blogger yang korang nak tag?
- mira farhanah
-adah aziz
-kak erina sari
-anne syila
-liyana zainal
-kay aprillia

you can count on me ;-)

video
                                 
                                   untuk insan2 yg kusayang dlm hidup nie =]

                                                  
                                                    one more video,
                                   specially untuk sape2 yg de rase2 sedih,,=]

  video

Saturday, November 20, 2010

akhirnya sempurna

salam,,
PHY 2001 done,


MEANS DAT,

FINAL EXAM DONE!
welcome holiday,
bye exam,,

have a nice holiday
      =]

Friday, November 19, 2010

die selsema cikgu

salam,,
ngat x lg iklan scott emulsion?
cikgu die tnye mane kwn2 yg laen,
bdk tu jwb,"die selsema cikgu"
td ikhlaskn ati,
langkahkan jugak kaki PK,
ditemani rumate tersyg,
setelah d nasihati oleh beberapa insan,
da lima ari batuk n selsema,
demam da ok kot,
kdg2 je ase bdn pns,
dpt byk ubt,
mmg terbaek!
plg terbaek dpt antibiotik,
siap tuleh,MUST BE COMPLETED,
mcm tau2 je aku x suke mkn ubt,
tp xpela,
dr saket lame2,
baek mkn ubat,,
suare pon "sedap" je skrg,
        =]


p/s:naseb x lame kat PK td,
      thanks pd yg concern,
       walopon hakikatnye aku x suke g klinik,
       huhu..
      

Wednesday, November 17, 2010

nO TittLe

salam..selamat hari raya aidiladha kpd semua yg mengenali diri ini..
ari nie aku br je kmbali ke k5 stlh 2 mlm tido d umah acik
first time  raye d perantauan,,hehe
credit to acik n cik mar,,
mmg syg bangat sama mereka berdua,,
x dpt nk lyn mijal sgt sbb aku pon x larat,,
msk arinie da 3 arie demam,,
bdn pon saket,,
rase hepi sbb dpt gmbirakn ati seseorg,
yg nk sgt mkn kek,hehe,,
tu je saya mmpu nk wat,
many things occured at home,,
tp aku da mls nk pkr,,
hancur luluh hati hanya Allah je tau,,
aku juz pkr,,de Hikmahnye,,
mcm mak ckp Allah nk bg pahala,,
ok dats all,,
    =]

p/s:last paper physics 20 Nov nie,,

 

Monday, November 8, 2010

kenangan itu~

jdkan kenangan lalu,
sbg pemangkin kehidupan kini,
kuatkan hati,semangat n diri,
ingat hikmah Allah,
tempatkn kngn terindah itu,
dlm hati,
bkn untuk d ratapi,
atau d tangisi,
sekadar mnjd penghibur,
suatu ketika nnti,,
       :-)
 

Hidupku kini lebih bermakna~

Almost a month,
aku ase aku da bole adapt dgn keadaan skrg,
feel more hepi,
dgn stadi n kwn2,
tipu la kalo sesekali x teringat,
tp i will try my best,
walopon gitu,
die 1st person yg wish my bday,
i thought die da lupe,
mak ckp sjk setaun yg lps,
aku mmg dlm keadaan depress,
means since matrik,
lamenyer!
tp aku x penah perasan,
lame aku memendam rase,
n klimaks time raye,
keadaan aku mase tu sgt terok ;-(
really missing him dat time,
tp die wat bese je,
n skrg my new life,
mak ckp da nmpk aku lebih ceria,
n org sekeliling aku pon mgkn br perasan aku nie wujud,
eh btoi ke gitu mak?
adah pon ckp die takot tgk muke aku dulu,
sgt2 depress n sedih slalu :-(
tp skrg x da,,
i realise now,
aku mgkn kehilangan seseorg yg aku syg sgt,
tp Allah itu maha adil,
die pertemukan aku dgn insan2 yg len,
yg lebih menyayangi aku,
yg sentiasa menceriakn hidup aku skrg,
mereka ialah kwn2 aku skrg,
sedih coz b4 birthday,aku nekad wat keputusan tu,
tp demi kebahagiaan diri,
aku redha n never regret with my choice,
buat dier,
kite doakn abg sht2 slalu,
x mau saket2,
d rhmati n d berkati slalu,
redhalah dgn keputusan itu,
mgkn itu yg terbek untk kite berdua,

p/s:x mau syg sesape lg pasnie > 50%
      ermm sori to next person,
      pgjrn dr ksh yg lps,
      so dat kalo kene tinggal pon,
      x merana,,
              :-)
       



Hepi Bday to ME!

  i'm 19! 
 org len da lame 19 ko br je nk 19
 tp xpe la   i'm enjoy my last teen
seriosly!
luv my mikrob-mates,senior in k5,kwn2 yg len n for sure my family
   smpi smlm la aku celebrate bday,
credit to yana,my lovely cousin,syila n her bf syah yg bwk aku kuar,
   br beli handphone br,Nokia C5,
1st time aku kene prank time bday,
  mmg WAKANABEB,
  dorg semua mmg pelakon hndln,
    aku yg jrg caye lakonan org ni pon bole tertipu, 
  slh isi borg KPSM ye korg,  
credit to Sue,main actress,
mati2 aku caye dgn lakonan dier,
same goes to rumate aku,
huhuhu,,
got presents dr Kak Erin,mira,adah,apis n yana,
semua comey! i like!
sok dak2 mikrob da start exam,
gudluck korg!
semoga kite berjaye same2,
ikhlas dr ati aku,aku syg korg sgt2!
jazakumullahu khoiran kasira,
lianah jdkn my last teen plg bermakna!        


mereka2 yg bertanggungwab pd mlm itu

                                             my bestie..korg mmg terbaek la!