I see . I hear . I experienced . And I wrote this.

Sunday, December 12, 2010

25 things about me~

tagged by Mr.Amir Ibrahim
 

25 things about me?hehe,,mende la aku nk merepek nie ye,,ermm  da puas aku pikir n nilah hasilnye,,

1.Org slalu slh eja name aku,,Afiqah slalulenye jd Afikah,,

2.Feveret kaler biru laut n hijau pucuk pisang,,x suke sgt warna mcm hitam n kelabu,,coklat pon aku minat gak

3.Sejak da besar2 nie,aku x minat pki bj kurung corak bunga2,,aku lebih suke corak abstrak

4.Rindu Kedah,,byk gak kngn kt sane,,

5.Pernah berangan nk jd doktor sblm ku tau aku sbnrnye x sesuai  jd doktor,,akn tertekan dgn lifesytle doktor

6.Cita-cita aku skrg nk jd pegawai sains mikrobiologi n bekerja d hospital

7.Pernah bersekolah d 3 skul,SMK,Seri Perak,MRSM Merbok n MRSM Pasir Salak

8.Penyayang n suke budak2 memandangkan mak aku pon babysitter

9.Sgt2 suke coklat,,Cadbury,Van Houten,Vochelle

10.Perisa kegemaran,strawberry,coklat n vanilla

11.Aku bkn pompuan yg lembut,agak kasar,maybe sbb faktor kehidupan

12.mudah jeles tp msh bole d kawal

13.Seorang yg mmpu berdikari seboleh-bolehnye x suke susahkn org laen walaupon sbnrnye da byk susahkan org since blaja kt maktab

14.x suke sgt tgk wayang

15.x suke minum air bergas tp suke mkn megi,,x menjaga kesihatan btoi

16.slalu mls nk mkn sbb tula kene gastrik

17.susah nk syg kt sesape tp kalo da syg i really mean it

18.seorg yg agak ego,mesra pd yg dikenali je,,kalo x knl tu take time skit,,first impression org pd aku x penah berubah,ngatkn aku ni sombong,x ley kalo berkwn dgn org yg x reti nk sembang sbb aku ni suke bercerita

19.saat paling bermakna dlm hdp aku,time dpt twrn u

20.aku pon x phm nape byk org suh aku gemokkn skit bdn,,huhu,,sori la i x suke gemok

21.n one more thing,ramai gak org x caye kalo aku ckp aku nie single,,haha,,aku pon  xtau nape,,

22.nk kawen dgn org jauh2,,hehe,,perancangan je,,kalo bole bkn dgn org perak la,,hehe

23.suke lepak ngan kwn2 dkt tmpt rekreasi mcm air terjun,tasik

24.seorg yg mudah memaafkan org laen,sgt menjaga hati org laen n penah gak smpi x reti nk pikir perasaan sndri sbb terlalu jage hati org

25.last but not least,aku da bole terima keadaan skrg,,lebih tenang,,n sy selesa dgn anda skrg =] ALHAMDULILLAH~

insan2 bertuah yg aku nk tag:
-MIRA FARHANAH
-CHE MAT
-KAK ERIN
-AMRI
-ANNE SYILA
-LIYANA ZAINAL
-YANTI

Friday, November 26, 2010

Thursday, November 25, 2010

off to Sg.Chongkak~

salam,,
off to Sg.Chongkak td,,
with yana,alip(her bf) n also adah,,
picnic kt sana,,
BEST SANGAT!!,,
suasana yg sangat mendamaikan,,
n tenang,
tgk budak2 mandi,
ase nak join je,
tp x bwk baju lebih pon,,
but  sokey,
next time nk g camping plak kt sane,,
with whom??
ermm x pkr lg,,
hehe,,

snap kt Sg.Chongkak td:

Hepi,,=]

Tumbuh-tumbuhan,,

candid dari Adah




Adah di balik pokok,,

Dua gmbr yg memanjang nie gune panoramic view mode..

senyum...

Another candid from adah




Then singgah JUSCO kt Cheras Selatan,sempat la beli mende alah kt bwh nie,,






J.CO DONUT (walau bagaimana pun,Big Apple tetap di hati)


p/s:thanks a lot yana!luv you lah!
beli brg2 untk camping,off to Ulu Yam 27 nov nie,,
nanti i update cite kt Ulu Yam plak ye,,
rase mcm nk tido je kt Sg.Chongkak td,
btw yana,ur cooking so delicious =]

Sunday, November 21, 2010

tag =]

sbb kn de org tag, so jwb la soklan2 cepumas nie..saksikanlh jwpn2nye,,=]
 
1. apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
-laptop,henpon,sim kad( aku x ingat no org,so kalo hlg mmg haru),dompet,buku2 n mende yg aku beli sendiri la,,mmg syg lebih la,

2. benda terakhir yang korang beli guna duit korang sendiri?
- mcm2,,hiking beg,henpon,jeans..
 
3. dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan dan tema perkahwinan korang nanti?
kt umah opah,,umah aku kecik,,x besh wat mjls kt situ,,tema?ala2 simple2 jela,,yg plg penting x mmbzr duet aku,,

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
- xkowt,,msh mencari "prince charming" itu,,

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
- aku jenis yg setia,,so as long as ktorg bersame,for the rest of my life la,,
 
6. dimana korang selalu jumpa kekasih korang?
- ntah la,,no comment

7. novel / buku /majalah yang terakhir korang beli?
- ermm Nur,Dara n Remaja kot,,

8. apakah nama penuh korang?
-NUR AFIQAH BT HUNAIN,,org slalu gntikn K ngan Q kt name aku,,n name ayah aku mmg org slalu x reti eja,,hehe,,

9. antara mak dan ayah, yang manakah korang lebih mesra?
-mak,,everything  i share with her,,

10. namakan orang yang btol2 nak jumpa dalam hidup korang?
-ntah la, my future hubby kot,,
 
11. adakah korang basuh baju sendiri?
- slalu mesin yg basuhkan,,kdg2 je gune tgn,,

12. dimanakah tempat betol2 korang nak pergi?
- Mekah for sure,,Sabah,Korea,Itali
 
13. pilih salah satu. peluk atau cium?
- peluk
 
14. 5 benda yang korang sangat2 sayang dalam hidup korang?
- henpon,dompet,laptop,Quran sbb mak aku beli
-tiket bus Transnasional(destinasi rahsia)
-hadiah2 birthday
-buku2,,buku biodata pon syg tau
-kalo org kira benda x?family n semua2 insan yg aku syg n yg syg aku

15. lagu yang korang paling suka dan slalu dengar?
- since smlm aku suke dgr lagu Count on Me,Bruno Mars,,aku jenis yg lyn lagu2 best,,x kisah genre pe,,

16. bila tarikh lahir korang dan katne korang sambut tahun lepas?
- 4 November 1991,,i luv sgt trkh nie..x sambut pon even kt umah,,kalo tnye taun nie msti aku lg smgt nk ckp,,hehe,,

17. 6 orang blogger yang korang nak tag?
- mira farhanah
-adah aziz
-kak erina sari
-anne syila
-liyana zainal
-kay aprillia

you can count on me ;-)

video
                                 
                                   untuk insan2 yg kusayang dlm hidup nie =]

                                                  
                                                    one more video,
                                   specially untuk sape2 yg de rase2 sedih,,=]

  video

Saturday, November 20, 2010

akhirnya sempurna

salam,,
PHY 2001 done,


MEANS DAT,

FINAL EXAM DONE!
welcome holiday,
bye exam,,

have a nice holiday
      =]

Friday, November 19, 2010

die selsema cikgu

salam,,
ngat x lg iklan scott emulsion?
cikgu die tnye mane kwn2 yg laen,
bdk tu jwb,"die selsema cikgu"
td ikhlaskn ati,
langkahkan jugak kaki PK,
ditemani rumate tersyg,
setelah d nasihati oleh beberapa insan,
da lima ari batuk n selsema,
demam da ok kot,
kdg2 je ase bdn pns,
dpt byk ubt,
mmg terbaek!
plg terbaek dpt antibiotik,
siap tuleh,MUST BE COMPLETED,
mcm tau2 je aku x suke mkn ubt,
tp xpela,
dr saket lame2,
baek mkn ubat,,
suare pon "sedap" je skrg,
        =]


p/s:naseb x lame kat PK td,
      thanks pd yg concern,
       walopon hakikatnye aku x suke g klinik,
       huhu..
      

Wednesday, November 17, 2010

nO TittLe

salam..selamat hari raya aidiladha kpd semua yg mengenali diri ini..
ari nie aku br je kmbali ke k5 stlh 2 mlm tido d umah acik
first time  raye d perantauan,,hehe
credit to acik n cik mar,,
mmg syg bangat sama mereka berdua,,
x dpt nk lyn mijal sgt sbb aku pon x larat,,
msk arinie da 3 arie demam,,
bdn pon saket,,
rase hepi sbb dpt gmbirakn ati seseorg,
yg nk sgt mkn kek,hehe,,
tu je saya mmpu nk wat,
many things occured at home,,
tp aku da mls nk pkr,,
hancur luluh hati hanya Allah je tau,,
aku juz pkr,,de Hikmahnye,,
mcm mak ckp Allah nk bg pahala,,
ok dats all,,
    =]

p/s:last paper physics 20 Nov nie,,

 

Monday, November 8, 2010

kenangan itu~

jdkan kenangan lalu,
sbg pemangkin kehidupan kini,
kuatkan hati,semangat n diri,
ingat hikmah Allah,
tempatkn kngn terindah itu,
dlm hati,
bkn untuk d ratapi,
atau d tangisi,
sekadar mnjd penghibur,
suatu ketika nnti,,
       :-)
 

Hidupku kini lebih bermakna~

Almost a month,
aku ase aku da bole adapt dgn keadaan skrg,
feel more hepi,
dgn stadi n kwn2,
tipu la kalo sesekali x teringat,
tp i will try my best,
walopon gitu,
die 1st person yg wish my bday,
i thought die da lupe,
mak ckp sjk setaun yg lps,
aku mmg dlm keadaan depress,
means since matrik,
lamenyer!
tp aku x penah perasan,
lame aku memendam rase,
n klimaks time raye,
keadaan aku mase tu sgt terok ;-(
really missing him dat time,
tp die wat bese je,
n skrg my new life,
mak ckp da nmpk aku lebih ceria,
n org sekeliling aku pon mgkn br perasan aku nie wujud,
eh btoi ke gitu mak?
adah pon ckp die takot tgk muke aku dulu,
sgt2 depress n sedih slalu :-(
tp skrg x da,,
i realise now,
aku mgkn kehilangan seseorg yg aku syg sgt,
tp Allah itu maha adil,
die pertemukan aku dgn insan2 yg len,
yg lebih menyayangi aku,
yg sentiasa menceriakn hidup aku skrg,
mereka ialah kwn2 aku skrg,
sedih coz b4 birthday,aku nekad wat keputusan tu,
tp demi kebahagiaan diri,
aku redha n never regret with my choice,
buat dier,
kite doakn abg sht2 slalu,
x mau saket2,
d rhmati n d berkati slalu,
redhalah dgn keputusan itu,
mgkn itu yg terbek untk kite berdua,

p/s:x mau syg sesape lg pasnie > 50%
      ermm sori to next person,
      pgjrn dr ksh yg lps,
      so dat kalo kene tinggal pon,
      x merana,,
              :-)
       



Hepi Bday to ME!

  i'm 19! 
 org len da lame 19 ko br je nk 19
 tp xpe la   i'm enjoy my last teen
seriosly!
luv my mikrob-mates,senior in k5,kwn2 yg len n for sure my family
   smpi smlm la aku celebrate bday,
credit to yana,my lovely cousin,syila n her bf syah yg bwk aku kuar,
   br beli handphone br,Nokia C5,
1st time aku kene prank time bday,
  mmg WAKANABEB,
  dorg semua mmg pelakon hndln,
    aku yg jrg caye lakonan org ni pon bole tertipu, 
  slh isi borg KPSM ye korg,  
credit to Sue,main actress,
mati2 aku caye dgn lakonan dier,
same goes to rumate aku,
huhuhu,,
got presents dr Kak Erin,mira,adah,apis n yana,
semua comey! i like!
sok dak2 mikrob da start exam,
gudluck korg!
semoga kite berjaye same2,
ikhlas dr ati aku,aku syg korg sgt2!
jazakumullahu khoiran kasira,
lianah jdkn my last teen plg bermakna!        


mereka2 yg bertanggungwab pd mlm itu

                                             my bestie..korg mmg terbaek la!

Tuesday, October 5, 2010

nO TittLe

SALAM,,sok MAP,,tggjwb yg agk berat aku hold,EKSEKUTIF PROTOKOL,,n aku jue MC untk mjls 2,,da due kali rehearsal,n arie nie mereka agk berpuas ati dgn performances kami,,hopefully sok aku dpt jd MC yg terbek!perut aku nie asek sakit jer,,xde kaitan pon ptotnyer,,huhu,,btw,,SEMOGA MAP SOK AKN BERJALAN DGN LANCAR,,

p/s:da due arie tdo tunggang langgang
     -test chemist td,hancuss!!huhu
      -hola MICROBIOLOGY!!luv u damn much!

Wednesday, September 29, 2010

Tak mampu untuk memenuhi hati semua org

Salam..minggu yg plg byk aku diuji oleh-NYA.Ujian yg aku ykn hanya DIA tau mengape aku ptot diuji sedemikian rupe,,guys,,aku berani ckp yg seumur hidup aku,aku x penah melupakan insan2 yg penah mmbntu aku dr aku kecik smpi aku besar,,aku tau aku nie ank org susah,,bile nk g blaja kt mane2 je msti org kene tlg kalo x aku mmg x kn dpt nk futher study la,,setiap arie aku berdoa semoga aku x pernah lupakan asal usul aku n aku berharap aku akn dpt keje yg baik suatu ari nnti supaya aku dpt bls jasa n pengorbanan semua org,,itu harapan aku dr dulu smpi skrg,,x penah berubah,,tp suddenly bile de yg mengatakn aku lupe diri,aku sgt terasa,,dlm situasi aku yg agak tensi,aku d kata sedemikian rupa,,Ya Allah,hanya Kau Maha Mengetahui situasi aku skrg,,air mata mmg mnjd peneman aku semenjak dr mggu lps,,terlalu byk antibodi IgA yg aku tumpahkn,,mujurlah de insan yg msh sudi untk menceriakn hati aku nie,,credit n time kaseh byk2 untk anda,,saya sgt memerlukan insan spt anda bkn shj semasa saya sedih,tetapi jua semasa saya senang,,maaf kalo de yg kecewa dgn aku,,aku akui aku x mampu untk memenuhi hati semua org,,tp aku x penah melupai insan2 yg byk berjasa kpdku,,TAK AKAN PERNAH,,FULLSTOP,,aku mohon jgn dilukai lagi hati nie buat sementara waktu ini,,what i need is support,,care n doa from all MY BELOVED,,



                                                    

Saturday, September 25, 2010

~satu kebenaran~

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan.Cinta bukan mengajar menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat.’ ~HAMKA~

Tuesday, September 21, 2010

fikiranku melayang-layang

salam..skrg nie kesibukan mula melingkari diri,,bile da bz of coz kesihatn terabai,,bdn pon ase lembek jer,,huhu,,ni ayt soklan tau bkn penyata,komunikasi tnpa respon,adakah terbek??ermm ati ase sedih,pilu n yg seangkatan dgnnye,,otak ni sgt pnt memikir tnpa de kesudahannye,,aku sgt letih :-(  rakan2 tlg hiburkan atie saya,,

p/s:mengharapkan yg terbaik,,

Wednesday, September 8, 2010

salam,,ermm skrg nie da de kt umah,,bz dgn persiapan nk raye,,pg td aku wat le almond london tup2 wktu aku nk gune mixer,bley plak terkene current,,tros menjerit pggl mak aku le,,terkejut aku  kene current,an ,1st time kowt,,bile bz kite pon msti kdg2 lupe kesihatn diri kn,,n d sebabkan itu i got bad news,,CIK FIQA,BUAH PINGGANG AWAK TERSUMBAT,,agak2nyer korg bole rase x pe yg aku rase?sgt2 terkejut,,bile aku bgtau kt my abg pon dier  mmg sgt terkejut smpi x reply msj aku coz b4 dat aku ckp kt dier aku rase mcm nk dmm,,rupenyer nie plak jadinyer,,huhu,,n wktu ktorg jmpe pon aku still sihat lg,,aku tau pon 2 ari lps..pasnie aku kene jage pmknn n kesihatan gak so dat x melarat,,ari nie gak aku ase mood aku swing,,asek nk mrh jer,,yg jd mgse adik aku ler,,ntah ler mgkn sbb aku pnt wat kueh+de kueh2 yg hangus,,huhu,,sekian sahaje coretan aku,,

-mmg ase mcm nk dmm jer skrg nie
-SELAMAT ARIE RAYE KPD SEMUA FAMILYKU N KWN2 KU
-jage kesihatan korg,jgn jd mcm aku,,huhu..

Tuesday, August 31, 2010

semangat!!

SALAM...ari nie da 21 arie kite berpose,,lagu2 RAYE da mule berkumandang,,within 3 days,,semua pelajar UPM akn meninggalkn sbntr kolej2 tersyg untk pulang ke kg halaman msg2,,aku jamin wktu2 mcm niie da ramai dok men bunga api,mercun n meriam,,ah rindunyer nk balik,,SANGAT!!tapi kene settlekn dulu KEJE2 yg bertimbun nie,,br le atie TENANG nk beraya,,huhu,,pase DUET RAYE,aku da x ksh sgt da,,kalo de org bg aku amek,,da BESAR le katekn,,hehe,,kalo x duluu msti moncong je muke kalo x dpt duet raye,,mak ckp bajuraye aku blm potong lg,,tggu anaknye nie balik br nk wat,,tkot bdn anaknyer nie berubah,,huhu,, x BERUBAH pon bunda!!still maintain cam dulu,,ermm td aku BENGANG toi time beli mknn nk buke,,da SETENGAH JAM aku tggu tp still x siap lg,,last2 aku tggl je kedai 2 n order kt tmpt len,,credit 2 MIRA FARHANAH sbb sabar tggu aku td walopon aku da hlg mood nk mkn td,,tp dier suh order kt tmpt len n kami buke berdua kt PUTRA FOOD COURT td,,huhu,,SYG ANDA LEBEY la MIRA!!hehe,,k,misi mlm nie settlekn kije2 yg BERTIMBUN,,n stadi skit2 kowt,,huhu,,BUNDA ckp dier doakan saya BERJAYA IKUT USAHA SAYA,,so CIK FIQA,jgn mls2 nnti sikit jer hasil yg ko dpt,,DOA BUNDA ITU MAKBUL,,
x jelas le gmbr nie,,dr kiri MIRA FARHANAH N kanan CIK FIQAH


                 family saya,bunda yg pakai tudung psg siap 2,,

written by:CIK FIQA